Vanlige spørsmål

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene rundt våre aktiviteter og andre praktiske ting.

Velg kategori for å finne vanlige spørsmål og svar knytt til de ulike aktivitetene.

Min ordre har status PENDING!

På aktiviteter der vi må et minimumsantall for å arrangere tur vil du få status PENDING på din ordrebekreftelse dersom vi foreløpig ikke har nok påmeldinger. Så snart vi har nok påmeldte sender vi en ny ordrebekreftelse med status CONFIRMED.

Om vi ikke får nok påmeldte innen kl 19:00 dagen i forveien, tar vi kontakt. Ingen penger blir trukket fra ditt kort så lenge ordren er PENDING.

Er det billigere å betale på nett enn ved oppmøte?

Ja, om du bestiller og betaler på nettsiden vår vil du spare 50-60kr per person på våre aktiviteter.

Blir pengene trukket med en gang når jeg bestiller på nett?

Kun ved booking av kajakkleie. For andre aktiviteter blir ikke beløpet trukket før dagen i forveien når turen er bekreftet.

Jeg har booket på nett men jeg må endre på bestillingen!

Send oss en e-post. Vi kan gjøre mindre endringen på bestillingen frem til kl 19:00 dagen i forveien.

Har dere gavekort?

Ja, det kan bestilles i vårt bookingsystem. Gå til Booking og klikk «Book nå» på valgt produkt. Her kan du velge å «Kjøpe som gavekort».

Jeg er usikker på hvor mange deltakere vi blir. Kan jeg bestille på nett?

Det er ofte usikkerhet ved antall deltakere på utdrikningslag eller ande grupper som skal ha aktivitet. Du kan bestille det antallet som du tror dere blir. Skulle det bli endringer i antall så send oss en e-post om dette. Da kan vi endre din reservasjon før pengene blir trukket fra kortet. Seneste frist for endring er kl 19:00 dagen i forveien.

Er det pause underveis?

På denne turen har vi ikke en organisert pause, men det er flere muligheter for et pust i bakken hvor en kan slappe av å nyte turen.

Tilbys det skreddersydde eller lukkede turer?

Ja, ta kontakt for mer informasjon og et uforpliktende tilbud.

Har dere aktivteter som passer barn og familier?

Vi har ikke aktiviteter for de minste barna, men barn ned til 10 år kan være med på klatring.

Hva må vi ta med selv?

Vi anbefaler at du tar med ullundertøy eller superundertøy til å ha under drakten. Spesielt på kalde dager. I tillegg er det lurt å ta med tørt undertøy og en handduk. Alt annet nødvendig utstyr får du av oss.

Hvor lang tid i forveien må vi bestille?

Siste frist er kl 19:00 dagen i forveien. Dette gjelder også om du skal leie kajakk. Større grupper som skal ha aktiviteter på en spesiell dato bør bestille i god tid.

Kan jeg betale med kort?

Ja, vi aksepterer de vanligste typer kort og kreditkort. (VISA, MarterCard, Maestro, American Express)

Hvor skal vi møte opp?

Du møter opp ved våre lokal i Valldal sentrum til oppsatt tid om ikke noe annet er avtalt på forhånd.

Er det parkering i nærheten?

Ja, det er god plass til parkering for både bil og buss ved våre lokaler og ellers i Valldal sentrum. Parkering er gratis.

Er det noen butikker i nærheten?

Det er to daglivarebutikker i Valldal sentrum, og den ene er under 100m fra våre lokaler. Begge er søndagsåpen på sommeren.

Hvor mange må man være for at dere kan arrangere tur?

Vi må ha minimum 6 personer for å arrangere tur. Mindre grupper samkjører vi med andre grupper slik at vi får minst 6 deltakere på turen.

Hvor mange har dere plass til på en tur?

Vi en maks kapasitet på 36 personer per tur. Større grupper ta kontakt for forslag til aktiviteter.

Kan jeg ta med en som en yngre enn 15 år?

Det er 15 års aldersgrense på rafting og juving. Vi kan i enkelte tilfeller gi tillatelse for personer som fyller 15 inneværende år. Ta kontakt og forhør deg på forhånd.

Når på året er det best å rafte?

Normalt sett er det høyest og mest stabil vannføring de siste ukene i juni. Men også ellers i sesongen i forbindelse med mye nedbør kan vi få høy vannføring som gir ekstra fart og morro på elva.

Hvor lenge er man på elva?

Farten vi holder nedover elven varierer mye etter vannføringen i elven, men totalt fra 1,5 – 2 timer bruker vi på rafte den 11km lange strekningen.

Hvor langt strekke rafter man?

Totalt 11km på elven. Fra Hoel bru og ned til fjorden.

Er det pause underveis? Og får man noe å spise?

Vi har en pause på ca 30 minutter litt over halvveis på raftingturen. Her går vi på land, fyrer opp bål og serverer en liten lokal delikatesse og noe varmt å drikke. Allergier må gis beskjed om ved bestilling.

Blir det tatt bilder på turen?

Guidene har med et kamera på turen. Vi gjør vårt beste for å ta bilder av turen underveis. Ta kontakt på facebook for å motta bilder etter turen.

Hvor mange må man være for å få grupperabatt?

Vi kan gi rabbaterte priser for grupper på 8 personer eller mer. Se prisliste for detaljer.

Hvor mange er det plass til i en raftingflåte?

Det er plass til maks 6 gjester i tillegg til 1 guide. Vi tilpasser antallet i flåten etter gruppestørrelser slik at gjester fra samme gruppe får sitte i samme flåte.

Hvilke krav stiller dere til deltakerne?

Juving er den aktiviteten som krever mest fra deltakeren. Du bør være i normal fysisk form og ikke ha ekstrem høyde- eller vannskrekk. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, du får alle nødvendige instrukser hos oss.

Hvor mange kajakker har dere?

Vi har 12 enkle og 6 doble kajakker.

Må man ha våttkort for å leie kajakk hos dere?

Alle som leier kajakk med oss må ha erfaring med kajakk tilsvarende introduksjonskurs havkajakk og våttkort fra Norges Padleforbund. Har du ikke våttkort må du kunne vise til tilsvarende erfaring. Dette for din egen sikkerhet og vår trygghet. Padling skjer på eget ansvar.

Er det mulig å leie kajakk for flere dager?

Ja det er fullt mulig å leie kajakk for lengre perioder. Ta kontakt for et pristilbud.

Kan dere hente/levere kajakker andre steder enn Valldal?

Vi kan hente eller levere kajakk også andre steder enn Valldal. Men kun dersom du har Valldal som enten start- eller stoppsted. Kontakt oss for pris på henting/levering.

Kan jeg ha barn med i dobbel kajakk?

Vi har 5 års aldersgrense for barn i dobbelkajakk med voksen. En må likevel være trygg på at barnet sitt rolig i kajakken og ønsker å bli med, då det er begrensa med plasser å gå i land langs med fjorden.