Langrenn

Velkomen til eit eldorado for vinteraktiviteter! Her kan du oppleve eit fantastisk fjordlandskap med urørt snø, gamle stølar, djupe dalar og skogar og ei fantastisk fjordutsikt. Med langrennski på bena er du klar for å oppleve dette!

Våre profesjonelle lokalkjente guidar tar deg med til dei finaste løypene og legg tilrette for ei unik oppleving etter dine føresetnadar. Har du spesielle ynskjer, gjer vi vårt ytterste for tilfredsstille desse.

Pris

Frå kr 3000,- per guide

Alder

10 år

Sesong

Januar – April

Varighet

2 – 5 timar

Opplev flotte langrennsløyper i eit fantastisk fjordlandskap

På våra guida langrennsturar tar vi deg med til dei finaste langrennsløypene Sunnmøre har å by på, tett på naturen og inn i stillheita til vinterlandskapet. Du får oppleve det spektakulære fjordlandskapet med høge fjell, store dalar og djupe fjordar. Våre profesjonelle guider deler villig av sine beste teknikktips, lokalkunnskap om områdets natur, kultur og historie, og sørgjer for at du får ei unik oppleving.

Langrennsløypene på Sunnmøre er ofte kortare og meir kupert enn dei ein finn på austlandet. Til gjengjeld går dei i spektakulær natur med alpine toppar og djupe dalar. Vi har løyper i Valldal, Geiranger, Overøye, Strandafjellet, Vaksvikfjellet og Ørskogfjellet. At løypene er lite besøkt samanlikna med andre stadar gir deg ei ekte, autentisk og rolig oppleving.

Med stor lokalkunnskap og fleire alternativ til fine turer på dagtid, og kveldstid med haudelykt, skreddarsyr vi gjerne ein tur etter ditt ynskje.

Bur du utanfor Valldal, tar vi gjerne med oss utstyret til løyper som er nært deg!

På tur med langrennski

Å gå på langrennski er nasjonalsporten i Norge. Det er ein aktivitet som passar for dei fleste, men krev litt trening og balanse. På tur med oss fokuserar vi på å gi deg ei god oppleving og lære deg det grunnleggande for å kunne få ei fin langrennsoppleving. Ynskjer du spesifikk langrennstrening skreddersyr vi gjerne eit opplegg til deg!

Vi har langrennski, stavar og sko til utleige for den som ikkje har eige utstyr. Våre ski er stabile og perfekt for nybegynnarar.

Velkommen til Valldal og ditt neste eventyr!

Booking av turer

For å gi deg den beste opplevinga, tilbyr vi i hovudsak kun private turar. På den måten kan vi skreddersy turen til deg og din gruppes føresetnadar og ønsker. Skriv gjerne litt om tidlegare erfaring, fysisk form og dine ynskjer/motivasjon ved booking. Vi tar kontakt med deg i forkant for å planlegge og finne den beste turen for deg.

Ei tradisjonell langrenns-oppleving 5 timer

cross-country-skiing-valldal-6

Pris fra kr 4000,- per guide

NYHEIT! 

På denne turen tar vi deg med på tur i langrennsløypa der vi gi deg ei oppleving av Noregs nasjonalsport. Vi kombinerar det å lære å gå på ski, nyte naturen og ein god lunsj på bål langsmed langrennsløypa.

Turen tar utgangspunkt i langrennsløypene i Valldal, omkransa av  spektakulære fjell. Vi startar rolig på langrennsstadion med tilpassing av utstyr og enkel teknikktrening. Etterkvart utforskar vi meir av løypenettet før vi stoppar langsmed løypa, fyrer bål og lagar oss ein god lunsj på bålet.

Vi anbefaler at du er i normal fysisk form, men du treng ingen erfaring med å gå på langrennski frå før av. Er du usikker på om denne turen er for deg, ta gjerne kontakt.

Har du spesielle ynskjer til innhold, teknikktrening eller kvar turen skal gå, ta kontakt så tilpassar vi oss til deg.

Bur du i Geiranger, Stordal/Overøye eller nærare Ålesund, kjem vi gjerne til ei langrennløype nær deg.

  • Avstand: Vil tilpassar turen til deg
  • Vanskelighetsgrad: Middels

Langrennstur 3 timer

cross-country-skiing-valldal-5

Pris fra kr 3000,- per guide

NYHEIT!

På denne turen får du ei innføring i det å gå langrenn i noke av den mest spektakulære naturen du finn i Noreg. Vi kombinera det å lære det grunnleggande for å gå på ski og det å nyte naturen og få ein fin opplevelse ute på tur.

Turen tar utgangspunkt i langrennsløypene i Valldal, omkransa av  spektakulære fjell. Vi held oss på langrennsstadion med perfekte muligheiter for å prøve norges nasjonalsport.

På denne turen treng ingen erfaring med å gå på langrennski frå før av, og er perfekt om du ønskjer å prøve langrenn for fyrste gong. Er du usikker på om denne turen er for deg, ta gjerne kontakt.

Bur du i Geiranger, Stordal/Overøye eller nærare Ålesund, kjem vi gjerne til ei langrennløype nær deg.

  • Avstand: Kort
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ta med

Vasstette vinterkle, ullundertøy, fleece- eller ullgensar, ullsokka, lue og hansker/votter. Vannflaske, litt snacks, sekk – 10-20L og kamera. Vi anbefalar å ta med ekstra sett med ullundertøy og ullsokka.

Inkludert

Profesjonell lokalkjent guide og tilpassa langrennski, stavar og sko.
Lunsj med lokale delikatesser på «Ei tradisjonell langrenns-oppleving»