Juving

Prøv juving, en fantastisk naturopplevelse i det spektakulære juvet rett nedenfor Gudbrandsjuvet!

Følg en spennende og utfordrende løype gjennom juvet som byr på rappellering, balansering på tau, hopping ned i juvet, klyving, zip-line og svømming.

SESONGSTART 17.07.21

Book online for beste pris

1099,- per person

Alder

13 år eller eldre.

Sesong

Juli – September

Varighet

3-4 timer

COVID-19 oppdatering 28.12.2020

Med tilpassingar i henhold til føringar frå helsemyndigheitene planlegg vi for å kunne gjennomføre turar utan risiko for smitte.

Gjeldande er derfor:
Vi held 1m. avstand når vi er ute på tur.
Har ein symptom på sjukdom held ein seg heime.

Gubrandsjuving

Juvingen foregår like ved Gubrandsjuvet, ca 15km fra Valldal sentrum i retning Trollstigen. Vi holder oss i et parti av elva der vannet renner rolig gjennom spektakulære formasjoner i fjellet. Her har vi laget en løype med ulike hindringer som vi må passere, vi starter lengst oppe i juvet og beveger oss nedover.

Første utfordring er en via-ferrata ned i juvet. Derifra tar vi oss over elven ved å balansere på tau som er strukket over til den andre siden. Etter å klatret ytterligere og forsert en balanseline møter vi det første hoppet ifra 3 meters høyde. Videre tar vi oss opp på fjellet igjen før det blir mer moro med hopping, bading, klatring og zip-line. Det hele avsluttes med en felles svømmetur ned styrket i enden av juvet.

Oppmøte og utstyr

Oppmøte er ved våre lokaler i Valldal sentrum. Her får alle utdelt det nødvendige utstyret som kreves for en tur gjennom juvet. Våtdrakt, flytevest og sko gjør at vi holder varmen i det kalde elvevannet, mens hjelm, klatresele og sikkerhetsslynger gjør at vi kan ferdes sikkert ved rappellering og klatring.

Når alt utstyr er tilpasset hver enkelt tar vi oss frem til parkeringsplassen ved Gudbrandsjuvet.

Herifra rusler vi bort til kanten av juvet der juvingen skal starte. Her vil en av våre instruktører gå igjennom alt som skal skje og det deltakerne trenger å vite for å kunne ta seg gjennom juvet på en tryggest mulig måte. Vi splitter gruppen opp i maks 6 gjester per instruktør slik at hver delgruppe får sin egen guide gjennom løypen.

TRANSPORT: 

De fleste av våre gjester ønsker å kjøre egne biler fra vårt kontor i Valldal til Gudbrandsjuvet (Mot Trollstigen – ca. 15 km). Da trenger du ikke å følge oss tilbake til vårt kontor etter turen. Etter turen leverer du inn utstyr og bekledning du har fått utdelt ved Gudbrandjuvet. Ønsker du derimot transport ilag med oss, gi derfor beskjed om det ved booking. Du får spørsmål om det når du booker. MERK – du vil spare 30 – 45 minutt på å kjøre egen bil, da du slipper å følge oss ned etter juvingen.

Egenerklæring

Du er pliktig til å lese våre sikkerhetsregler og sende inn egenerklæringsskjema for å delta på juving.

Ta med

Ullundertøy er fint å ha under drakten for bedre varme og komfort. Husk også tørt undertøy til etter turen. En liten handduk kan vere kjekt å ha med.

Utstyr

Alt nødvendig utstyr er inkludert. Du får utdelt våtdrakt, våtjakke, sko, redningsvest, hjelm, klatresele og sikkerhetsslynge.