Trugeturer

Velkommen til et eldorado for vinteraktiviteter! Her kan du oppleve urørt snø, gamle støler, dype skoger og fantastisk fjordutsikt. Med truger på bena er du klar!

Våre profesjonelle guider viser deg de beste stedene og legger tilrette for en unik opplevelse etter dine ønsker. Har du spesielle ønsker, gjør vi vårt ytterste for tilfredsstille disse.

Pris

Fra 750,- per person

Alder

10 år

Sesong

Januar – Mai

Varighet

2-6 timer

Opplev naturen i vinterdrakt

På våre guidede trugeturer bringer vi deg tett på naturen og inn i stillheten til vinterlandskapet. Du får opplev det spektakulære fjordlandskapet med høye fjell, store daler og dype fjorder. Våre profesjonelle guider deler villig av sin lokalkunnskap om områdets natur, kultur og historie, og sørger for at du får en trygg og unik opplevelse.

Våre nærmeste naboer er Reinheimen Nasjonalpark, Geiranger- og Herdalen Landskapsvernområde, flere naturreservat og UNESCO fjorden Tafjord. Området er samtidig lite besøkt vinterstid som gir deg en ekte, autentisk og rolig opplevelse. Det gjør området unikt og verdt å besøke.

Med stor lokalkunnskap og flere alternativer til fine turer på dagtid, og kveldstid med hodelykt, skreddersyr vi gjerne en tur etter ditt ønske.

Velkommen til Valldal og ditt neste eventyr!

Trugetur er en lavterskel aktivitet som passer for alle og krev verken god balanse eller at du er en atlet i god form. Med truger flyter du lett oppå den dype snøen eller har godt feste om det er isete og skare. Det er derfor en perfekt for familier, par, vennegjenger eller bedrifter som ønsker å gjøre noe i lag og oppleve naturen.

Våre profesjonelle guider gir deg en god innføring i det å gå med truger og tilpasser trugene slik du får den beste opplevelsen.

Topptur til Mefjellet 5-6 timer

truge-lang

Pris kr 1290,- per pers. Gruppepriser tilgjengelig.

Vår bestselger! Bli med å bestig Mefjellet 1100 moh. med truger og opplev et vinterdekt fjordlandskap med den beste utsikten til fjord og fjell. Mefjellet er den ultimate turen for den som ønsker en lang tur på truger og samtidig sett pris spektakulær fjordutsikt.

Vi går gjennom åpent kulturlandskap med flere utsiktspunkt mot fjordene. Til slutt ender vi opp i høyfjellet og ikke minst toppen Mefjellet, med panoramautsikt mot fjorder, fjell og daler. Underveis passerer vi også Nysætra, en velhold seter og flott fotomotiv som innbyr til pause og et pust i bakken.

Vi anbefaler at du er god fysisk form, men du treng ingen erfaring med truger fra før av. Er du usikker på om denne turen er for deg, ta gjerne kontakt.

  • Høgde over havet: 1100m
  • Stigning: 700 høgdemeter
  • Avstand: 8,0 km
  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Minimum 2 gjester

En smak av vinter med truge – 2 timer

truge-kort

Pris kr 750,- per pers. Gruppepriser tilgjengelig.

Bli med på en kort tur med truger der vi opplever landskapets råe natur, samt en stillhet kun naturen kan by på. Områdene vi går i har mye dyreliv og kanskje ser vi hjort, rype, rev eller hare.

Dette er turen for deg som ønsker du et kort avbrekk fra hverdagen og en fin naturopplevelse. Vi tilpasser turens mål etter værforholdene, gruppens fysiske form og ønsker.

Bor du på Juvet Landskapshotell legg vi gjerne turen i nærheten av hotellet. Bor du på Valldal Fjordhotell møter vi deg gjerne der.

Ta med

Vanntette vinterklær , ullundertøy , fleece- eller ullgenser , fjellsko/vintersko,
ullsokker, lue og hansker/votter. Vannflaske og litt energi, sekk – 10-20L og kamera.

Inkludert

Profesjonell guide, tilpasset truger og staver.
Lunsj med lokale delikatesser er mulig å bestille som tillegg på turer hvor det ikke er inkludert.