Rafting

Bli med på rafting for en frisk og actionfylt naturopplevelse i vakre omgivelser. Rafting i Valldal passer de aller fleste, både nybegynnere og de som har prøvd rafting før.

SESONGSTART 15 MAI 2021

Elven Valldøla er godt egnet for rafting med morsomme stryk fordelt utover den 11km lange strekningen vi rafter. Du får føle spenning, svømme et stryk og ikke minst servert en liten lokal delikatesse.

Book online for our best price

1099,- per person

Alder

15 år eller eldre.

Sesong

Mai – Juli

Varighet

4 timer

COVID-19 oppdatering 28.12.2020 – Vi er opne!

Med tilpassingar i henhold til føringar frå helsemyndigheitene planlegg vi å kunne gjennomføre turar utan risiko for smitte.

Gjeldande er derfor:
Vi har ekstra tiltak for reinhold og handhygiene.
Minimerar kontakt og overheld avstand.
Har ein symptom på sjukdom held ein seg heime.

Oppmøte

Du møter opp ved våre lokaler i Valldal sentrum hvor du møter andre gjester og våres hyggelige guider. Vi informerer om dagens tur og du får utdelt våtdrakt, hjelm, flytevest og sko. Etter skifting og tilpassing av utstyr kjører vi buss opp til Hoel bru hvor raftingen starter. Der holder turlederen en grundig sikkerhetsprat før en blir fordelt i flåtene med hver sin guide og en går gjennom litt padleteknikk.

På elven

Litt trening i trygge omgivelser blir det før vi starter friskt med morsomme stryk og valser den første delen. Når elven blir litt roligere tar vi første stopp på raftingturen. Her får alle anledning til å prøve å svømme gjennom et stryk i elven. Det er en spennende og lærerik opplevelse å kjenne kreftene fra elven mens du flyter nedover bølgene. Turen går så videre nedover Valldøla gjennom vakker og spektakulær natur med høye fjell, stryk og jordbæråkre.

Litt over halvveis på turen tar vi en pause langs elvebredden. Vi tenner bål, koker vann og alle får servert hjemmelaget svele med lokale valldalsjordbær og rømme. Etter påfyll av litt energi tar vi fatt på den siste og mest interessante delen av elven. Farten øker og vi får flere og lengre stryk å rafte gjennom. Etter ca. 11 km med vakker natur, opplevelser og spenning, flyter flåtene rolig ut i den vakre Norddalsfjorden ved Valldal sentrum, der vi tar flåtene i land og går tilbake til våre lokaler for å bytte om.

Sikkerhetsreglar

Du er pliktig til å lese våre sikkerhetsregler og sende inn egenerklæringsskjema for å delta på rafting.

Ta med

Ullundertøy er fint å ha under drakten for bedre varme og komfort. Husk også tørt undertøy til etter turen. En liten håndduk kan være kjekt å ha med.

Utstyr

Alt nødvendig utstyr er inkludert. Du får utdelt våtdrakt, våtjakke, raftingsko, redningsvest og hjelm.